Sucuk Köftesi Sucuk köftesi, sarımsağın doğal aromasıyla birleşerek benzersiz bir lezzet sunan bir yemektir ve birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilmektedir. Evlerimizde sıklıkla yapılan bu köfte, özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. Sucuk köftesi, içinde bulunan çeşitli baharatlar sayesinde zengin bir tat profiline sahiptir. Yüksek kalori ve besin değeriyle de dikkat çeker. Sucuk Köftesinin Malzemeleri
Sucuk Köftesi Nasıl Yapılır? 1. Geniş bir kap içinde, 500 gram orta yağlı kıyma alınır. Üzerine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, pul biber ve tuz eklenir ve yoğrulur. 2. Ardından, köftenin baharatlı tadını elde etmek için 1 çay kaşığı kimyon, karabiber, dağ kekiği ve ince çekilmiş sarımsak eklenir. İyice karıştırılarak kıymanın baharatları çekmesi sağlanır. 3. Ufalanmış 1 somun ekmek içi ya da 2-3 kaşık galeta unu eklenir ve malzemeler bütünleşinceye kadar yoğrulur. 4. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra, köfte hamuru tezgâh üzerinde 1 saat kadar dinlendirilir. Bu sürenin ardından, ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve şekil verilir. 5. Hazırlanan köfteler bir tabağa dizilir ve üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak buzdolabında yaklaşık 3-4 saat dinlendirilir. 6. Dinlenmiş köfteler, önceden ısıtılmış ve içinde 2 çay kaşığı sıvı yağ bulunan tavaya yerleştirilir. Kısık ateşte her iki tarafı da güzelce pişirilir. 7. Pişen sucuk köfteler servis tabağına alınır. Etrafına ince ince doğranmış domatesler dizilir ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir. Afiyet olsun. |