Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Sucuk Kızartma

Sucuk Kızartma

Sucuk kızartma, diğer yemeklere göre kolay gibi görünür. Ama dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası vardır. İyi bir sucuk kızartması yapmanız için dikkat edilmesi gereken püf noktalar şunlardır;

Sucuğun kızartılacağı kabın seçimi oldukça önemlidir. Eğer sucuk ocakta pişirilecekse, yapışmaz yüzeye sahip bir teflon tencere ya da tava kullanılmalıdır. Sucuğunuz az yağlı ise tavanın dibine birkaç damla sıvı yağ dökülebilir. Ama eğer orta veya çok yağlı ise tavaya yağ eklemeye gerek yoktur. Sucuk zaten kendi yağını salacaktır. Tavada sucuk kızartırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da tavanın ateşinin çok yüksek olmamasıdır. Orta ateşte ısıtılmış tavaya dış kabuğu soyulmuş ve doğranmış sucuklar koyulur ve üst tarafı pişene kadar beklenir. Bir yüzün pişmesi tamamlandıktan sonra diğer yüzde pişirilir. Her iki tarafı da piştikten sonra tavadan alınır. Eğer kapaklı bir tava kullanıyorsanız, tavanın kapağını pişirme süresine kadar kapalı tutarsanız sucuklar daha sulu ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Eğer sucuğu mangal ya da barbeküde pişirecekseniz, bağırsağını soyduktan sonra daha iri parçalara bölmenizde fayda vardır. Sucuğun ateş üzerinde yağını daha çabuk salacağı ve daha çabuk pişeceğini göz önünde bulundurmalısınız. Fazla pişen et ürünlerinin sağlığa zararları vardır. Sucuğu ateşten uzakta pişirmelisiniz. Mangal ve barbeküde kızartma esnasında yeterli olan süreyi aşmamak hem kızarttığınız sucuğun lezzetli olmasını sağlar hem de sağlığınız açısından faydalıdır.

Ivır zıvır yiyecekler arasında sucuğun yeri başkadır. Özellikle de sucuk pişirmesini bilirsen çok güzel oluyor. Ağız sulandıracak sucuk yemek için sadece sucuk pişirmesini bilmek yetmez. Baharatları yerinde kullanmak gerekir. Baharatı bol ve acılı, yağı, sarımsağı olması gerektiği gibi olmalı. Kıyması dana etiyle malak etinin karışımından yapılmalıdır. Gerçek bağırsak içine basılmalıdır. Sucuğu sevmeyenimiz yoktur. Çoğu insanlar sucuğu çok severler ama kızartmayı ve pişirmeyi bilmezler. Sucuk pişiriyorum diye sucuğu takır takır kurutur. Sucuğu pişirmeyi veya kızartmayı bilmemek ayıp değildir. Sucuk pişirmenin püf noktasını bilmek gerekir. Sucuk pişirmek için ilk önce sucuğu soymakla işe başlanır. Yeni doldurulmuş taze sucuk tamamen kurumadığı için bağırsağı kolaylıkla soyulur. Yapılması gereken bıçakla sucuğun üzerine çizik atmak gerekir. Gerisini parmaklarınız halleder. Bir de soyulması zor olan sucuklar vardır. Bu tür sucuklar gereğinden fazla kuruduğu için soyulması oldukça zordur. Kuru sucukların bağırsağını temizlemek aslında gayet basittir. Sucuğu musluktan akan suyun altına tutmak ve parmaklarınızla hafif ovuşturarak bağırsağı nemlendirmeniz yeterlidir. Böylece kuru olan sucuk daha kolay soyulacaktır.

Sucuk sade olarak ya da bazı malzemeler kullanılarak pişirilir. Sucuk pişirme ve sucuk kızartma çok ayrı şeylerdir. İkisini birbirinden ayırmak gerekir. Sucuk pişirmek için yapılması gerekenler; sucuk tavada pişirilir, sahanda pişirilir, pişirme sacı üzerinde pişirilir, ocak üzeri tost makinasında pişirilir ve hatta pişirme kâğıdı içinde de pişirilebilir. Yapmanız gereken sucuğu soyup isteğinize göre doğrayıp sonra kullanacağınız aleti ısıtmanız gerekir. Sucuğu yağ kullanarak veya yağsız olarak pişirebilirsiniz. Sucuk yağlı olduğu zaman sucuğu pişirirken yağ kullanmak gerekmez. Fazla yağlı olmayan sucuğu pişirirken ise yağ konur. Eğer sucuk orta yağlıysa, aletin tabanına istenilen miktarda yağ ilave edilir ve alet ısıtılır. Yağ kızardıktan sonra dilimlenmiş sucukları dizelim. Üzerine iki kaşık su gezdirilir ve her iki tarafı da pişirilir. Pişen sucuklar ılıyınca servis tabağına alabilirsiniz.

Tavada kaşarlı sucuk kızarması tarifinin malzemeleri

  • Bağırsağı soyulmuş ve dilimlenmiş sucuk,
  • Bir bardak kaşar peyniri rendesi,
  • Kızartmak için bir çorba kaşığı tereyağı

Tavada kaşarlı sucuk tarifi nasıl yapılır?


İlk önce tavaya tereyağını koyup eritelim. Tereyağımız iyice kızdıktan sonra sucukları diziyoruz ve her iki tarafını da kızartıyoruz. Kızaran sucukların üzerine kaşar rendemizi ilave ediyoruz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak birkaç dakika bekletiyoruz. Kaşarlar eriyince sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiye olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 16:23:14
Sucuk Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Sucuk Kızartma Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Sucuk Kızartma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sucuk Baharatı
Sucuk Baharatı
Sucuk Baharatı: Sucuk hayvan bağırsağı temizlenip şişirilir ve kurutup içine et baharat karışımı harç doldurularak yapılır kurutulur. Sucuk yapımı tüketimi çok eski yıllara dayanır. Sucuğun Türkiye, başta olmakla Bulgaristan, Ermenistan ve Orta Asya'...
Sucuk İçi
Sucuk İçi
Sucuk içi, Sucuk Türk mutfağının neredeyse olmazsa olmazlarındandır. Keskin kokusuna rağmen hemen hemen herkes tarafından çok sevilmektedir. Sucuk uzun yıllardır kahvaltı sofralarımızın baş tacıdır. Özellikle pazar günleri bütün ailenin toplanıp sucu...
Şeker Sucuğu
Şeker Sucuğu
Şeker sucuğu, Sucuk her bölgede yapılan bir tatlı türüdür. Sucuk büyüklü küçüklü her damağa hitap eder. Sucuğu genelde cevizli yaparlar, ama daha birçok sucuk çeşidi de vardır. Sadesi, hidistan cevizlisi ve daha çeşit çeşit şeker sucuğu yapılır. Ama ...
Sucuk Bağırsağı
Sucuk Bağırsağı
Sucuk bağırsağı amaçlı yağlı et idealdir. Bu sebeple sucuk yapımında %30 ile 35 oranında yağlı çekilmiş kalın kıyma kullanılır. Damak zevkine uyumlu olarak kıymaya sarımsak, tuz, sucuk baharatı, karabiber, kimyon, yenibahar ve kırmızıbiber eklenir. (...
Sucuk Izgara
Sucuk Izgara
Sucuk Izgara, Hafta sonları ailecek geçirilecek pikniğinize ayrı bir bir tat ve lezzet oluşturan sucukta ızgara keyfi mangal da hazırlanışı oldukça pratik ve lezzetli bir lezzettir. Sucukta ızgara keyfi birçok kişinin pratik olarak karnını doyurmasın...
Salçalı Sucuk
Salçalı Sucuk
Salçalı sucuk, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan bir tariftir. Hemen herkesin kısa bir süre de yapabileceği pratik bir tariftir. Özellikle ailece yapılan her pazar kahvaltısında muhakkak kendisine yer bulur. Öğrenci evlerinin ise en güze...
Lokum Sucuk
Lokum Sucuk
Lokum Sucuk, Market ve çerezciler de lokum sucuk sürekli olarak satılan bir hediyelik ürün olan lokum sucuk oldukça lezzetli bir tatlı ve çerez karışımı bir üründür. Lokum sucuğun birçok farklı çeşidi satılmaktadır. Lokum sucukları çerezciler de cevi...
Cevizli Pekmezli Sucuk
Cevizli Pekmezli Sucuk
Cevizli pekmezli sucuk, Elazığ ve Artvin illerinde dut veya üzüm pekmezi ile yapılır. Orcik veya köme de denilir. Şekil itibari ile sucuğa benzediği için cevizli sucukta denilir. Daha önceleri yazdan yapılır ve kış için saklanır ve kışın tüketilir. K...
Cevizli Sucuk Kalori
Cevizli Sucuk Kalori
Cevizli Sucuk Kalori, Cevizli sucuk damaklarımızı lezzetlendiren kalori değeri biraz yüksek olan ceviz ve pekmezin birleşmesiyle tüketilen aperatif bir lezzettir. Çoğunlukla çerezciler de ekonomik fiyatlar ile satılan bu lezzetin yapımı bir zahmetli ...
Sucuk Döner
Sucuk Döner
Sucuk Döneri, ilk Afyonkarahisarlılar keşfetmiştir. Genelde insanlar marketlerden alıp tüketirler ya da restoranlarda tüketirler. Sucuk Döneri birçok kişi koktuğunu düşünüp tercih etmezler. Fakat düşündüğünüz gibi değildir. Sucuk Dönerin kokusu yoktu...
Sucuk
Sucuk
Sucuk, özellikle Ermenistan Bulgaristan ve Türkiye gibi ülkelerde yaygın bir şekilde tüketilir. Yapımında ise şişirilerek kurutulmuş olan bağırsak içinin kıyma ve baharatla doldurulmasıyla yapılan bir et ürünüdür. Uzun süre boyunca kullanılabilir ve ...
Sucuk Çeşitleri
Sucuk Çeşitleri
Sucuk çeşitleri, kıyılmış olan etin içerisine baharat çeşitleri gibi bazı maddeler katılarak yoğurup, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulması ile kurutulup işlem gören bir tür yiyecektir. Sucuğun yapımında ana malzemesi oluşturan et manda veya...

 

Sucuk Baharatı
Sucuk Kızartma
Sucuk İçi
Şeker Sucuğu
Sucuk Bağırsağı
Sucuk Izgara
Salçalı Sucuk
Lokum Sucuk
Cevizli Pekmezli Sucuk
Cevizli Sucuk Kalori
Sucuk Döner
Sucuk
Sucuk Çeşitleri
Fırında Sucuk
Hamilelikte Sucuk
Sucuk Yemekleri
Evde Sucuk Yapımı
Pekmezli Sucuk
Cevizli Sucuk
Sucuk Nasıl Yapılır
Kangal Sucuk
Pestil Sucuk
Sucuk Kaç Kalori?
Kaşarlı Sucuk
Sucuk Köftesi
Yumurtalı Sucuk
Popüler İçerik
Fırında Sucuk
Fırında Sucuk
Fırında sucuk, fırında sucuk çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Damak tadına göre farklı şekillerde hazırlanabilen bir lezzettir. Fır...
Hamilelikte Sucuk
Hamilelikte Sucuk
Hamilelikte sucuk, Hamilelikte sucuk, sosis ve salam gibi yiyeceklerin tüketilmesi oldukça zararlıdır. Aslında normal insanlar da tüketmemeli ama hami...
Sucuk Yemekleri
Sucuk Yemekleri
Sucuk Yemekleri, Sucuk doyurucu özelliği nedeniyle bir çok yemek içerisinde kullanılan değerli bir besin türüdür. Sucuktan bir çok yemek yapılmaktadır...
Evde Sucuk Yapımı
Evde Sucuk Yapımı
Evde Sucuk Yapımı, Kıyılıp içine baharat katılarak yoğrulan etin, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulmasıyla yapılan bir çeşit sarmısak soslu y...
Pekmezli Sucuk
Pekmezli Sucuk
Pekmezli Sucuk,  Anadolu'da yüzyıllardır yapılan, nereden çıktığı hususunda birkaç rivayet bulunan, pekmezin ve kuru yemişin her çeşidinden  tarifi bu...
Cevizli Sucuk
Cevizli Sucuk
Cevizli Sucuk, Anadolu'nun hemen her bölgesinde yapılan yöresel bir tatlı çeşididir. Görünüş olarak sucuğa benzediği için cevizli sucuk olarak tanınmı...
Sucuk Nasıl Yapılır
Sucuk Nasıl Yapılır
Sucuk nasıl yapılır: Sucuk deyince ilk akla gelen şehir Kayseri olur. Fakat sucuk şimdi dünyanın her yerinde üretiliyor. Sucuk alan kişiler sucuğun ta...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sucuk Baharatı
Sucuk Kızartma
Sucuk İçi
Şeker Sucuğu
Sucuk Bağırsağı
Piyasada Satılan Ucuz Dana Sucuklarının Perde Arkası
Cerrahpaşa Sucuk
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Piyasada Satılan Ucuz Dana Sucuklarının Perde Arkası
Cerrahpaşa Sucuk
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024