Sucuk İçi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sucuk İçi Tarifi ve Malzemeleri

Sucuk içi, Sucuk Türk mutfağının neredeyse olmazsa olmazlarındandır. Keskin kokusuna rağmen hemen hemen herkes tarafından çok sevilmektedir. Sucuk uzun yıllardır kahvaltı sofralarımızın baş tacıdır. Özellikle pazar günleri bütün ailenin toplanıp sucuk partileri yapan bir milletiz. Kayseri ilimizle adını duyuran sucuk Türkiye'de hatta dünyada en lezzetli ve en orijinal hali Kayseri de yapılmaktadır. Kayseri'de yapılıp tüm dünyaya mutfağında kısa sürede adını duyurmayı başarmıştır sucuk. Sucuk bildiğimiz gibi her yerde bulabileceğimiz bir ürün haline gelmiştir. Fakat sucuk içi hazırlamak ne kadar basit görünse de zahmet isteyen bir iştir. Bazı işletmeler kar oranını artırmak için sucuk içi hazırlar iken birçok hilelere baş vurmaktadırlar. Sucuk içi hazırlarken %100'dan a eti kullanmak ve baharatları iyi bilmek şarttır. Kayseri sucuğu adı altında birçok merdiven altı işletmeler kurulmuştur. Fakat Kayseri'de yapılan orijinal sucuklar sadece Türkiye'de değil dünya mutfağında efsane olmuşlardır.

Sucuk içi hazırlaması oldukça kolay olmasına rağmen bazı markalar dışında birçok marka lezzet açısından sınıfta kalmışlardır. Biz tüketiciler gerek fiyatına gerek markasına gerekse rengine bakarak sucuk almayı tercih etmekteyiz. Etin kilosu 45 TL iken sucuğun kilolu 30 TL olduğunda insan şüpheye düşüyor haliyle. Sucuk içi hazırlamak için mutlak et kullanmak gerekir artı bir de baharatları emeği derken fiyatı da ona göre artmakta tabii ki. Her pahalı sucuk kaliteli olduğu anlamına da gelmemektedir tabi ki. Sizlerde sucuk alırken tereddüt edenlerden iseniz evde kendiniz sucuk içi hazırlayıp lezzetli sucuklar elde edebilirsiniz veya direk sucuk içini o şekilde tüketebilirsiniz. Kayserili bir kişi olarak ve yıllardır babamdan gördüğüm gibi hazırladığım sucuk içini sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz deneyebilirsiniz tarif %100 orijinal ve hata oranı sıfırdır. Beğeneceğinizden %100 eminim.

Sucuk içi hazırlamak için gerekli malzemeler
  • 2 kilo orta yağlı dana kıyma,
  • 200 gram sarımsak,
  • 1,5 yemek kaşığı yemeklik tuz,
  • 50 gram tatlı toz biber,
  • 50 gram acı toz biber, dilerseniz azaltır veya çoğaltabilirsiniz.
  • 1 yemek kaşığı kimyon,
  • 1 yemek kaşığı yeni bahar,
  • 50 gram çemen unu,
  • 1 çay bardağı veya su bardağı su,
Hazırlanışı: Öncelikle kıymayı derin bir leğene alıyoruz. Ardından kabuklarını soyup iyice ezdiğimiz veya robottan geçirdiğimiz sarımsakları ekliyoruz. Daha sonra tuz, kimyon, acı ve tatlı toz biberleri koyup iyice karıştırıyoruz. Daha sonra çemen unu ve yeni baharı ekleyip iyice yoğuruyoruz. Kattığımız malzemelerin toz oluşu katı olmasını sağlayacaktır Bir miktar suya elimizi batırarak yoğurma işlemine devam ediyoruz. En az yarım saat yoğurduğumuz sucuk içini buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletip tekrar çıkartıyoruz. Ardından 10-15 dakika daha yoğurup dilersek bağırsak içerisine doldurup sucuk yapıyoruz. Dilersek avuç içi büyüklüğünde köfteler yapıp dolap poşetlerine koyup buzlukta saklayabiliriz. Sucuk içi az miktarda tereyağı ile kavrulup yumurta kırılarak da türetilebilir. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum hazır aldığımız sucuklardan daha lezzetli ve daha hijyeniktir.

Sucuk İçi Yorumları

soru

Aysel

28 Nisan 2024 Pazar

Tarifiniz için tşkr ederiz. Tarifler genel olarak aynı ancak baharatlar ile ayrışıyorlar galiba. Sizin tarifinizde sıklıkla karşılaşılan karabiber zencefil tarçın yok. Sizce bunların sucuk içerisinde olması tarifi nasıl etkiler, kullanmalımıyız ve hangi oranda kullanmalıyız.

Cevap yaz
cevap

Admin

18 Haziran 2024 Salı

Aysel Hanım, yorumunuz ve sorunuz için teşekkür ederim. Karabiber, zencefil ve tarçın gibi baharatlar sucuğa farklı bir aroma ve tat katabilir. Bu baharatları kullanmak tamamen damak zevkinize bağlıdır.

Karabiber, sucuğa hafif bir acılık ve baharatlı bir tat katar. Genelde 1 kg et için 1 tatlı kaşığı kadar kullanılır. Zencefil, sucuğa hafif bir ferahlık ve tatlımsı bir baharat katar. 1 kg et için yarım çay kaşığı kadar yeterli olabilir. Tarçın ise sucuğa tatlımsı ve sıcak bir aroma verir, 1 kg et için çeyrek çay kaşığı kadar kullanılabilir.

Bu baharatları ekleyerek kendi damak zevkinize uygun bir tarif oluşturabilirsiniz. Deneyerek en uygun oranı bulabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Cevizli Sucuk Kaç Kalori?

Cevizli Sucuk Kaç Kalori?

Editörün Seçtiği

Sucuk Kaç Kalori?

Sucuk Kaç Kalori?

İlginizi Çekebilir

Sucuk Nasıl Yapılır?

Sucuk Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lokum Sucuk Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Sucuk Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Sucuğu Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Sucuğu Tarifi ve Malzemeleri

Sucuk Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Sucuk Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Sucuk Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sucuk Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sucuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Sucuk Kızartma Tarifi ve Malzemeleri