Kaşarlı Sucuk Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kaşarlı sucuk, sucuk ve kaşar peynirinin en güzel şekilde hazırlanmış hali olarak karşımıza çıkar. Bu muhteşem ve doyumsuz lezzet, kahvaltı sofralarını bir ziyafete dönüştürmek isteyenler için ideal bir tercihtir. Kaşarlı Sucuk İçin Malzemeler
Kaşarlı Sucuk Nasıl Yapılır? İlk olarak kaşar peynirini rendeleyerek hazır hale getiriyoruz. Daha sonra sucuğu önce ortadan ikiye, ardından dört parçaya bölüyoruz. Daha sonra biraz daha kalın olacak şekilde küp küp doğruyoruz. Yanmaz yapışmaz teflon tavayı ocağın üzerine alıyoruz. Daha sonra margarin veya tereyağını ekleyip bir miktar kızdırıyoruz. Üzerine sucukları atıp sürekli karıştırarak güzelce pişiriyoruz. Ardından ocağın altını kısıp kaşar peynirini sucukların üzerine, tavanın her tarafına eşit olacak şekilde serpiştiriyoruz. Kaşar peyniri tamamen eriyinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra üzerine karabiber serpiştirip, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Not Daha hafif olmasını isterseniz, tereyağı veya margarin kullanmayabilirsiniz. Ekstra Bilgiler
|